zondag 28 december 2014

Familiebericht





Kerstmis gaat in het Boeddhistische Cambodja onopgemerkt voorbij. Weliswaar staan er in hotels in Phnom Penh en Siem Reap plastic kerstbomen maar die zijn er uitsluitend om de toeristen te behagen. In Stung Treng zijn nauwelijks toeristen dus het leven gaat zijn gewone gang. Kerstbomen zijn er niet want er groeit van alles en nog wat maar geen sparren of andere naaldbomen. De tropische temperatuur helpt ook niet mee aan het kerstgevoel.



Wat wel een kerstgevoel gaf was woensdagmiddag de aankomst van Annemiek en Donnie vanuit Siem Reap. Binnen de kortste keren had Annemiek een kerstsfeer gecreƫerd met sterren, ballen, kerstverlichting en pakjes onder de boom. Heerlijk en vertrouwd om haar te zien. We zijn wat gaan drinken langs de rivier en hebben kerstavond verder met kaarsjes buiten op het balkon zitten kletsen. Vanzelfsprekend hadden wij wel vrijaf genomen van het werk.




Kerstochtend na het ontbijt de pakjes die Annemiek vanuit India had meegesjouwd. ’s Middags een tochtje op de motor langs de Mekong en ’s avonds het kerstdiner met de andere VSO-ers. Heel wat anders dan thuis maar toch kerstmis. Zeker wanneer er gospelsongs gezongen worden door Beata, Rolly en Marissa.






Op tweede kerstdag, bij het openen van haar email, zorgde Annemiek voor de grootste verrassing van deze kerst.
Haar sollicitatie in september voor een stageplaats bij het buitengewone hof van Cambodja en het Rode Khmer Tribunaal werd beloond met het offer om vanaf april te komen werken in Phnom Penh.

".... Having assessed your candidacy and the available roster of vacancies, the ECCC-OCP would be delighted to offer you an internship placement. However, we do not have enough available spaces for you to join the Office in January. Rather, would you available for an internship anytime from April 2015 onwards, and if so, for how long?...."



Een prachtige kans voor Annemiek om werkervaring op te doen en aan haar CV te werken.
Het ‘Khmer Rouge’ tribunaal is in haar afrondende fase en deze afronding vindt plaats met steun van de
Verenigde Naties. Wat ons betreft een mooie en prestigieuze stageplaats. Zij zal vanaf april 5 of 6 maanden in
Phnom Penh komen wonen. Nu Michiel nog zover krijgen dat hij de parasieten in de Mekong komt onderzoeken en dan zijn we allemaal in Cambodja. Het moet niet veel gekker worden.



Al met al een mooie warme kerst waarbij we natuurlijk Michiel gemist hebben. Hij heeft ons echter netjes vertegenwoordigd in Nederland. 

Annemiek en Donnie zijn gisteren met de minivan vertrokken naar Laos om daar een paar dagen met de motor rond te trekken. Volgende week komen ze weer even langs waarna Donnie zaterdag 3 januari terugvliegt naar Saoedi Arabiƫ en Annemiek hier haar plannen voor de komende 3 maanden gaat uitpuzzelen.




Komende week oud en nieuw. Een feest wat hier ook onopgemerkt voorbij zal gaan. We schatten de kans dat we om
12 uur ’s nachts wakker zullen zijn heel erg klein. De Cambodjanen vieren ‘Khmer nieuwjaar’ in april en 1 januari is voor hen dus een gewone dag.

Desalniettemin wensen we een ieder een fijne oudejaarsavond. Neem een  extra oliebol. 








Li Hai 


2 opmerkingen:

  1. Annemiek Proficiat geweldig nieuws!! en wat een mooie stageplaats. Allerbeste wensen voor 2015 en tot ziens
    Liefs Maja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anita wenst jullie een goed 2015! Maar even kijken of dat lukt.

    BeantwoordenVerwijderen